Racirea si congelarea alimentelor in abatitor este mai rapida si mai igienica, decat in cazul metodelor traditionale de congelare, se pot raci cantitati mari de alimente gatite, fara riscul contaminarii bacteriene.
Achizitia unui abatitor / blast chiller va ajuta sa economisiti timp, imbunatatind calitatea alimentelor congelate – proaspete sau gatite.
Normele de sanatate si siguranta alimentara recomanda ca produsele alimentare sa fie congelate sau refrigerate cat mai repede posibil dupa gatire, pentru a evita proliferarea bacteriilor.
Unele abatitoare pot scadea temperatura produselor de la 70°C pana la 3°C in aproximativ 90 de minute sau 70°C pana la -18°C in 240 de minute , asigurandu-se astfel incadrarea in normele de conformitate. Pentru cantitatile mai mari de alimente, se recomanda abatitoarele de mare capacitate, deoarece pot raci alimentele in mai puțin de 36 de ore.Pentru a face fata temperaturilor ridicate si utilizarii constante, abatitoarele folosesc compresoare puternice, care scad rapid temperatura interna a unitatii. Prin urmare de fiecare data cand aerul rece este eliberat, acesta este inlocuit rapid, pastrand produsele din interiorul abatitorului la o temperatura constanta, in siguranta.
Combinatia dintre un compresor puternic si un ventilator de mare viteza, face ca abatitorul / blast chiller-ul sa asigure racirea/congelarea rapida a produselor alimentare. Doar in aceste conditii se pastreaza textura, gustul, aspectul alimentelor gatite sau crude, garantand astfel faptul ca bacteriile nu se pot dezvolta, obtinand alimente gustoase, sanatoase si sigure.
In aceasta categorie puteti gasi abatitoare / blast chiller cu capacitate de 3 tavi, 5 tavi, 7 tavi, 10 tavi, 14 tavi si 15 tavi de la diferiti producatori din Italia, Polonia si Turcia.